Tarkoitukseni oli myös mainita Doris Lessingin Kultainen muistikirja, mutta se sitten livahti mielestä tuossa aikaisemmin. Minulla on se itse asiassa tällä hetkellä lainassa kirjastosta, mutta en ole saanut sitä luettua. Aloitin kyllä, mutta jostain syystä en jaksanut innostua.

Jotkut kirjat eivät millään avaudu minulle. Yritän asennoitua niihin terveellä tavalla ja odottelen rauhallisesti kunnes olen tarpeeksi kypsä lukemaan ne. Sellaisia kirjoja ovat mainitun Kultaisen muistikirjan lisäksi myös mm. Charles Dickensin Suuria odotuksia (jonka olisin halunnut lukea, koska John Irvingin mielestä se on hyvä kirja) ja Herman Melvillen Moby Dick. Näitä molempia yritin rämpiä läpi väkisin, eikä siitä tietenkään mitään tullut, joten jätin ne suosiolla kesken.

Arvostan kirjallisuutta ja toivon että joskus osaan todella nauttia kyseisistä merkkiteoksista, sekä monista muista, jotka tällä hetkellä tuntuisivat liian monimutkaisilta ja ikäviltä lukea. Aikoinaan ihastuin suuresti Barbara Cartlandin rakkausromaaneihin joissa on käytetty samaa juonta joka kirjassa. Niistä päivistä olen kulkenut pitkän matkan, joten toivoa on kai tulevaisuudessakin...