Eric Van Lustbader kirjoittaa muun muassa ninjoista, itämaisista taistelulajeista, rikoksista, kostosta ja kohtalosta. Lustbader osaa luoda henkeäsalpaavan tunnelman häikäisevien juoniensa ympärille. Hän hallitsee myös pienet yksityiskohdat, sekä väritystä antavat eksoottiset seikat, kuten vieraskieliset sanat, tavat, esineet, jne. Valkoinen ninja -kirjasta mieleeni jäi mies, joka oli aloittanut tupakkalakon läheisensä kuoleman muistoksi. Hän halusi muistella ystäväänsä aina kun hänen teki mieli savuketta.

Lustbader kirjoittaa yhtälailla väkivallasta, taistelusta ja fyysisistä suorituksista kuin vaikkapa henkisestä kasvusta. Hänen henkilöillään on aina dramaattinen menneisyys, joka paljastuu kirjan aikana. Kirjoissa käsitellään myös läntisen ja itäisen maailman eroja ja konflikteja, sotien aikaisia ihmiskohtaloita sekä kamppailua eloonjäämisestä niin suurkaupungissa kuin viidakon keskellä. Itse olen pitänyt erittäin paljon kaikista Eric Van Lustbaderin kirjoista. Suosittelen niitä esimerkiksi Andrew Vachssin ystäville, sekä kaikille kaukoidän salaperäisyydestä viehättyneille henkilöille.

Muistaakseni Lustbaderin kirjoista (1.) Jian ja (2.) Shan kuuluvat yhteen, ja ne on parempi lukea tuossa järjestyksessä. Samoin (1.) Ninja ja (2.) Valkoinen ninja, joiden välissä on kylläkin yksi suomentamaton kirja (Miko), mutta se ei oikeastaan haittaa. Tosin luin itsekin nuo kirjat väärässä järjestyksessä.