John Irvingin nimeen törmäsin pari vuotta sitten kun pelasin aikani kuluksi Älypää-tietovisaa ja vastaan tuli useamman kerran kysymys Irvingin romaaneista. Olin aikaisemmin nähnyt Irvingin kirjoja kirjaston hyllyissä, mutta epämielenkiintoisten kansien takia en ollut vaivautunut lainaamaan yhtäkään niistä. Silloin kuitenkin ajattelin, että ehkä minun olisi nyt aika lukea jotain sivistävää ja vaikealukuista ihan vaihteen vuoksi.

Valitsin Garpin maailman, koska se kuulosti jollain lailla tutulta. Ehkä  siihen oli viitattu jossain toisessa kirjassa tai muualla, en tiedä. (Elokuvaa en ole nähnyt.)  Aloitin lukemisen  erittäin negatiivisin odotuksin. Alku oli mielenkiintoinen, mutta sen jälkeen kiinnostukseni laimeni, ja kirja jäi lojumaan pitkäksi aikaa lattialle sängyn viereen. Jossain vaiheessa kuitenkin otin sen taas esille, ja päätin lukea sen loppuun. Vauhtiin päästyäni en voinut laskea kirjaa käsistäni. Äkkiä sen jälkeen lainasin muita Irvingin kirjoja, Kaikki isäni hotellit, Neljäs käsi, Oman elämänsä sankari... Hullaannuin täysin. Ehdottomat suosikkini Irvingin tuotannosta ovat Kaikki isäni hotellit ja Leski vuoden verran. Ainoa mistä en oikein pitänyt on Välisarjan avioliitto.

Huhtikuussa ilmestyy John Irvingin 11. romaani Kunnes löydän sinut. En malta odottaa!

Irvingin kirjoista voisi kertoa kaikenlaista, mutta en miljoonalla sanallakaan osaisi kuvata niitä oikein. Ainoa mitä osaan sanoa on, että jos et niitä ole lukenut, et voisi ikinä kuvitellakaan minkälaisia ne ovat.

Suosittelen John Irvingin kirjoja sinulle, jos:
  1. olet aikuinen
  2. et ole yliherkkä ja helposti järkyttyvä